Kedves napló!

Ez a reggel egy kicsit lazább volt. Nem kellett olyan korán kelni. A munkát nem kezdtük előbb, mint fél 10. Ettől a pillanattól fogva pedig elkezdtük a komoly munkát, vagyis elkezdtünk ugrálni régi idők nagy slágereire. Igazából ez a délelőtt az erősítésről szólt, de a zenére való ugrálást nem nevezném igazi erősítésnek. Mármint nem érzi az ember erősítésnek, inkább egy vidám ugrálásnak. Ezek a délelőttök, mikor Günterre ugrálunk, szinte kikapcsolódás az egész csoportnak. Ha jól tudom 60 percet ugráltunk folyamatosan. Zene nélkül ez nem sikerült volna, így az egész társaság élvezte a dolgot.
Azért nem úsztuk meg a minden másnap elvégzendő erősítő feladatokat, így aztán csurom vizesen, kicsit fáradtan elkezdtünk erősíteni.
Miután elvégeztük ezeket a feladatokat Sanyi nagylelkűen adott nekünk 2 órás szünetet. Ez azt jelentette, hogy 13 órától 15 óráig szabadok voltunk. Ezt az időt mindenki pihenéssel, relaxálással, szövegtanulással, avagy a feladott sudoku rejtvénnyel foglalkozott.
Délután kemény munkának álltunk. Először egyensúlygyakorlatot csináltunk. Ennek lényege, hogy különböző irányokból impulzust kapunk (golyó, dárda, stb.) és ennek a becsapódását kellett végigkövetni. Pl.: ha kaptál egy golyót a hasadba, akkor először a hasadat kezded behúzni, aztán a találat helye köré egy tölcsért próbálsz kialakítani az egész testeddel. Ezt a feladatot fokoztuk egy idő után azzal, hogy egy-egy személyt kiválasztottunk és ő adta nekünk a kiindulási pontokat (becsapódási helyeket), majd párokba rendeződtünk és egyszerre 2 impulzusnak kellett a folyamatait véghezvinni. Mármint mielőtt még az egyik folyamat hatása befejeződött volna, kaptunk egy másik impulzust is.
Ezután közös filmezés következett. Persze ez sem csak úgy szimplán filmezés volt, hanem megnéztünk 2 konkrét jelenetet és ezeket kellett előadni utána. A Nagymenők című filmből volt a 2 jelenet.
Az egyik jelenet egy féltékeny nőt jelenít meg, aki a férje szeretőjét keresi meg és beszélni akar vele. Kapucsengőn próbálkozik, de nem veszi fel, illetve nem akar vele beszélni a másik nő. A feleségnek erre egyre jobban fokozódik a haragja és egy idő után már össze - vissza csapkodja a kaputelefont és ordítozik, hogy mindenkinek elmondja, hogy milyen egy kurva a nő.
A másik jelenetben a férj arra ébred, hogy a felesége pisztolyt szegez a fejéhez. Nagy nehezen sikerül a férjnek leállítania a nőt. Mikor ez sikerül, 1 hirtelen pofonnal felülkerekedik, s ezzel le is esnek az ágyról. Ekkor a férfi szegez pisztolyt a nő fejéhez. Miután otthagyja a férj feleségét, ő sírva fakad és utána ordítja, hogy BOCSÁSS MEG.
A telefonos jelentet Dia, Reguli Dóri és Erős Dóri játszották, míg a férfi-nő párbajban Julcsi-István és Zsófi-Feri párosítás valósult meg. László Dóri sajnos ebből a körből kimaradt, mivel nem érezte jól magát.
A következő feladat egy kézfogás volt, de nem akármilyen kézfogás. Kezet kellett fogni a másikkal, de úgy, hogy neki szinte szétroppanjon a keze, amit persze a partnere felé nem szeretett volna kimutatni, annak ellenére, hogy már sikítozott a fájdalomtól.
A következő pillanatban be kellett rohanni az ajtón és valami örömteli hírt kellett közölni, de úgy, hogy nézőként is érezzem, átéljem az örömét. Ez a feladat már nem volt olyan könnyű, mint az előző, mármint nem volt olyan egyszerű elérni azt, hogy a néző is éppúgy örüljön, ahogy az előadó azt szeretné. Egyes alakítások kicsit bolondosra sikeredtek, nem pedig vidámnak, de viccesek voltak, az biztos. :D
A nap csúcspontja a Zabhegyező első, végig előadott változata volt. Összeállítottunk egy színpadot a meglévő dobogókból és indulhatott is a játék. Ez persze nem volt olyan egyszerű feladat. Az első 2-3 próbálkozás sikertelen volt. Nem volt intenzitás. Nem voltak hitelesek a szövegek és nem élt a színpad. Negyedik próbálkozásra egészen fellendült a dolog. Mindenki lendületes volt, kellemes hangulatok alakultak ki, egyszerűen érdekes volt a darab. A későbbiekben kicsit zavarossá vált a kép. Nem sikerült mindenhol összehangolt, jól értelmezett mozgásokat improvizálni. Nem volt mindig teljes a figyelem mindenki részéről. Annak ellenére, hogy nem lett tökéletes, mondjuk nem is kellett, vagyis miért is kellett volna tökéletesnek lennie… születtek gyönyörű pillanatok. Olyan hangulatok, mozgások, amelyeket érdemes volt lejegyezni, amelyeket fel lehet majd használni a darab végleges változatához is.
Befejezésül annyit, hogy nagyon fárasztó volt ez a nap, de szerintem sokra mentünk. Nagy előrelépésre tettünk szert mind beszélgetéssel, mind pedig gyakorlással.



Kovács Mónika
Kapolcsi PRÓBAnapok (2010. augusztus 04-05.)

A megérkezésünk napja kapolcsra augusztus negyedike volt. Természetesen, két keréken érkeztünk Veszprémből! Átkerekeztünk erdőn-mezőn, tócsákon, bogár rajokon és az Óperencián, míg végül egy szerpentines lendülettel begurultunk Kapolcsra, pontosan nyolcan. (Erős Dóri, Reguli Dóri, László Dóri, Benkó Zsófi, Jung István, Oláh Julcsi, Kása Feri, Komáromi Sanyi). Itt Kapolcson vártak minket már Herczeg Dius, Király Dani és Kovács Móni. A már előzőnap Kapolcsra szállított holmit ők rendezték be a művelődési házba, ahol a próbákat tartjuk, és az iskolaépületbe, ahol a szállásunk van. Otthonos, szép hangulatok mozognak mind a próbatérben, mind a szálláson. Ezt nagyon jó érzés volt tudomásul venni! Mivel ez azt jelenti, hogy aktívan pihenhetjük végig az augusztust!!!!Gyönyörű zöld udvar, az erdős hegyoldal, ami elénk tárul...Az atmoszféra a mi oldalunkon áll, a munkához szükséges energiák tálalva!
A szerda este a pakolásé és a lazításé volt. A Sanyi lefektette a táborszabályokat, tisztáztuk a napirendet, amit nyomtatott formában is megkaptunk. A napirend átlagosan reggel nyolc és este tíz között jelent kötelező feladatot. Ami még kikötés, az például az egymás felé történő tiszta kommunikáció, a munka felé a teljes odaadás és tisztelet.
Csütörtökön reggel elindultunk felfedezni a falut, persze két keréken. Ezután még tisztáztunk néhány kötelező gyakorlatot, amit egyéni tempóban mindennap meg kell csinálni. Ilyenek például: váll és hátizom erősítő gyakorlatok, zsonglőr gyakorlatok kontakt labdával, tányérral, labdával, meteorozás, astro jax fortélyainak kitanulása.
A Király Dani vezette a beszédtechnikát és a napi kötelező logikai feladatot is levezényelte. Mindennap kapunk valami rém bonyolultnak tűnő logikai fröccsöt, ami aztán üdítőleg hat az agyra, mert a megoldás szikrája gyönyörű.